10 FESTES D’ARQUITECTURA 2024. ACTIVITATS A TOTS ELS DISTRICTES DE BARCELONA PER APROPAR L’ARQUITECTURA A LA CIUTADANIA

Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
09/05/2024 El Centre

El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya impulsa ‘10 Festes d’Arquitectura 2024’, en el marc de les Setmanes d’Arquitectura que tindrà lloc en diferents escenaris de Barcelona del 14 de maig al 28 de juny. Enguany ‘La Setmana d’Arquitectura’ evoluciona cap a ‘Setmanes d’Arquitectura’ amb la mirada posada al futur: Barcelona Capital Mundial de l’Arquitectura 2026. Serà aleshores quan passem de Setmanes a Mesos d’Arquitectura en tot el territori.

Les Festes d’Arquitectura juntament amb l’Arquitectura a les Aules, són les dues accions que la seu de Barcelona organitza any rere any. Les Festes es duen a terme en diferents espais de la ciutat amb l’objectiu de posar en valor un espai o un edifici concret de cada districte: identificar-lo, conèixer els reptes que té per davant i donar-los impuls, tant entre la ciutadania com entre les institucions. Al voltant d’aquests espais públics i edificis, s’organitzen visites guiades, xerrades, concerts i diferents tipus de tallers per apropar el col·lectiu d’arquitectes i l’arquitectura a tota la ciutadania.

Durant aquest període, Barcelona es convertirà en l’epicentre d’un ampli ventall d’activitats relacionades amb el món de l’arquitectura, l’urbanisme, el disseny i la ciutat, més enllà de les fronteres disciplinàries, destacant la funció social dels arquitectes i posant en valor l’arquitectura del territori, sensibilitzant sobre el valor del patrimoni i incentivant la descoberta de l’entorn.

Reserva’t la data per a les Festes d’Arquitectura 2024!
Novament, les deu Festes d’Arquitectura que se celebren a cada un dels deu districtes de la ciutat. Així, hi haurà:

– Dissabte 4 de març d’11 a 14h. Festa d’Arquitectura. Sant Martí / MUHBA Oliva Artés
– Dissabte 18 de maig d’11 a 14h. Festa d’Arquitectura. Les Cots / Plaça Comas
– Dissabte 25 de maig d’11 a 14h. Festa d’Arquitectura. Gràcia / Plaça de la Virreina
– Diumenge 26 de maig d’11 a 14h. Festa d’Arquitectura. Ciutat Vella / COAC plaça Nova
– Dissabte 1 de juny d’11 a 14h. Festa d’Arquitectura. Sarrià – Sant Gervasi / CAS Sarrià -Jardí Fènix
– Diumenge 2 de juny d’11 a 14h. Festa d’Arquitectura. Nou Barris / Ateneu la Bòbila
– Dissabte 8 de juny, d’11 a 14h. Festa d’Arquitectura. Sants – Montjuïc / Passeig de la Zona Franca 220
– Diumenge 9 de juny, d’11 a 14h. Festa d’Arquitectura. Horta – Guinardó / Passeig de la Font d’en Fargues
– Dissabte 15 de juny d’11 a 14h. Festa d’Arquitectura. Sant Andreu / Plaça del Canòdrom
– Diumenge 16 de juny d’10 a 14h. Festa d’Arquitectura. Eixample / Recinte de l’Escola Industrial

🔴 REVIU LES FESTES D’ARQUITECTURA 2023 EN AQUEST VÍDEO

Organitzades pels diferents Grups Territorials d’Arquitectes de Barcelona, junt amb altres entitats com associacions de veïns, universitats, despatxos d’arquitectes o diferents escoles de cada barri.

Entitats col·laboradores:
Urban Sketchers Barcelona, Cercle Artístic Sant Lluc, Toni Mira (Arquitecte i coreògraf), Anna Serra (Ballarina), ETSAB, Santi Estopà, MMACA, Sala Ferusic arquitectes, Amaya Caballero, La Casa del Silenci, El Globus Vermell, Elisabetta Quarta, Julián Martínez, Projecte Jardí Fènix, CAS Sarrià, Centre Cívic Pere Pruna, Edgar Peñas (enginyer agrònom), UIC School of Architecture, AVV Porta, Barrio Peraire Arquitectes, Ateneu La Bòbila, Maraki en Bicicleta, Associació de comerciants de La Marina, LINKARK, Eva Jiménez i Xavier Llobet (arquitectes), Contorno Urbano, Genís Planelles Arquitectura, La Font Grup, AVV Font d’en Fargues, 2BMFG Arquitectes, Ateneu d’Innovació digital i democràtica, Canòdrom, Núria Prieto (doctora arquitecta), Diputació de Barcelona, ReArq ETSAB UPC, Marta Domènech i David López (arquitectes), Share Events, Anna Mas Fotografia, Andrés Pino vídeo.