25/04 -
18:30

“Nous aprenentatges, nous espais. Guia i criteris per a la construcció i transformació de centres educatius públics”

Més informació

Seguiment de l'acte
En viu . Barcelona

Organitza

COAC

Lloc

Únicament seguiment en línia
Barcelona

Horari

18.30h

Preu

Gratuït

Seguiment de l'acte Més informació

Més de 80 arquitectes han aportat coneixement en les sessions participatives o el concurs d’idees que han nodrit el nou document guia de construcció d’espais educatius

 

L’any 2019, la Direcció General de Centres Públics i la Direcció General d’Innovació, Recerca i Cultura Digital del Departament d’Educació van iniciar una col·laboració amb el COAC i la Fundació Bofill amb l’objectiu de canviar i adaptar a la realitat pedagògica el document “Criteris per a la construcció de nous edificis per a centres docents públics”.

 

En el marc d’aquesta col·laboració, el març del 2019 es va convocar a arquitectes i docents interessats en la millora dels espais dels centres educatius a la jornada “Nous Espais, nous aprenentatges” al Paranimf de la UB, amb una assistència de 600 professionals.

 

Amb aquesta jornada es va iniciar un procés de participació amb professionals de diferents àmbits i disciplines, en el que hi van intervenir més 80 arquitectes (tan a les sessions participatives coordinades pel Globus Vermell, com al concurs d’idees per a la transformació dels espais educatius on es van presentar 38 propostes) Tota aquesta informació la van saber sintetitzar en el nou document: La Mariona Genís, arquitecta, el David Lladó, arquitecte i el Jordi Vivancos, pedagog.

 

Durant el 2020 aquest primer document es va anar aplicant i testejant en els processos participatius que es duien a terme previs als concursos dels nous centres docents o les grans ampliacions. A partir d’aquest procés d’assaig s’ha elaborat el document definitiu:

“Nous aprenentatges, nous espais”.

 

Aquest període de prova ha coincidit precisament amb la pandèmia, fet que ha posat en evidència que les propostes i el caràcter estratègic i processual del nou document és del tot necessari.

 

El document incorpora, de manera destacada, un link a l’apartat aprèn del Centre Obert d’Arquitectura, en el que tant arquitectes com comunitats d’aprenentatge podran trobar material de suport per als processos participatius de construcció i transformació de centres docents.

L'acte es podrà seguir en línia (properament publicarem l'enllaç)

Activitats relacionades

Totes les activitats