08/04

CANCEL·LAT “PAPERS QUE PARLEN”

Més informació

Debat . Manresa

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura

Lloc

Sala d'actes de la Casa Lluvià
Manresa

Horari

19.00 h

Preu

Gratuït

Més informació

Aquest col·loqui amb Albert Colomer, arquitecte i pintor, i Victòria Rabal, directora del Museu Molí Paperer de Capellades s’ha cancel·lat per motius aliens a la nostra voluntat.

L’exposició “16.5 grams per metre quadrat a doble cara”, d’Albert Colomer, mostra la relació simbiòtica entre el paper i la pintura: el dèbil paper que necessita de la resistència de la pintura per no estripar-se, i la pintura viscosa que no es pot expandir si no té un suport que li faci companyia mentre s’asseca.

En el marc d’aquesta exposició, Albert Colomer i Victòria Rabal parlaran sobre el món del paper i les seves diferents aplicacions.

Victòria Rabal. Directora del Museu Molí Paperer

Llicenciada en Belles Arts i Història de l’Art. Diploma de Mestra Artesana 2008, membre fundadora de IAPMA (International Association of Papermakers and Artists). Ha estat presidenta de l’AFAD (Associació d’Artistes i Artesans del FAD). És membre d’honor d’ACCA (Associació de Crítics d’Art de Catalunya).

Ha creat amb l’equip del museu papers especials per a Casa Cacao, Misui, Carme Ruscalleda, Ferran Adrià, Cortana, Bielo, Abadia de Montserrat, la Sagrada Família, etc. I ha participat en recerques de nous papers per a Girbau, el Gremi d’adobers, com també ha treballat en el desenvolupament de nous papers i productes per al mateix museu. Des de l’any 1984 ha organitzat i impartit nombrosos tallers sobre paper fet a mà i les seves possibilitat plàstiques en la creació artística. Ha realitzat paper per a artistes com Jaume Plensa, Elena del Rivero, Perejaume, Miquel Barceló, i paper per a obres de Carles Santos: L’Adéu de Lucrecia Borja i Lisístrata, i per a l’agència literària Carme Balcells.

Albert Colomer

Nascut a Vic el 1969, inicia estudis musicals oficials de molt petit. Acaba la carrera d’Arquitectura als 23 anys a l’ETSAB, funda un grup de música minimalista d’arrel tradicional catalana i, posteriorment, obté el títol superior de pintura a l’Escola d’Art de Vic.

El seu estudi d’arquitectura (Colomer-Aceves Arquitectes) ha projectat equipaments docents, sanitaris, oficines i edificis residencials, ajuntaments i rehabilitacions d’arquitectura patrimonial. Ha estat Vocal de Cultura de la Delegació d’Osona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya des de l’any 1995 fins al 2007.

L’any 2016 guanya la 8a edició del Concurs I+T de Ceràmica i Terrissa “Memorial Joan Capdevila” amb el disseny d’una gelosia ceràmica, obra que també resulta finalista als premis EARTVIC 2016. El mateix 2016 exposa el PFC de pintura a l’EARTVIC i posteriorment al Museu de l’Art de la Pell.

La seva pintura es caracteritza per l’espontaneïtat en el traç. La sinceritat argumental i l’expansió són recurrents a les seves pintures, és per això que amb el pas del temps van creixent en dimensions i intensitat.

Ha participat en diverses exposicions col·lectives. L’any 2020 rep el primer encàrrec pictòric amb la realització de cinc peces de format mig com a homenatge a cinc grans arquitectes catalans, per a l’associació d’Arquitectes per l’Arquitectura.

Activitats relacionades

Totes les activitats