L’Arxiu Històric s’integra al Sistema d’Arxius de Catalunya

10/02/2022 Arxiu Històric

El Departament de Cultura ha aprovat integrar al Sistema d’Arxius de Catalunya la seu de Barcelona de l’Arxiu Històric del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC). La integració és el pas previ perquè pugui esdevenir secció de l’Arxiu Nacional de Catalunya, tal com es va anunciar durant el 50è aniversari de l’Arxiu Històric.

L’Arxiu Històric del COAC, nascut el 1969, és un dels centres de documentació sobre arquitectura més importants d’Europa que conserva més de 2.000.000 de documents procedents dels fons de 180 arquitectes.

La integració al Sistema d’Arxius de Catalunya, que és el conjunt d’òrgans de l’Administració i d’arxius que garanteixen la gestió, la conservació, la protecció i la difusió i l’accés a la documentació de Catalunya, és el primer pas per acabar esdevenint secció de l’Arxiu Nacional. Gràcies a la integració, l’Arxiu Històric del COAC es podrà donar a conèixer a la ciutadania, amb l’objectiu final de posar a l’abast de tothom un fons que forma part del patrimoni documental català i que és imprescindible per al coneixement de la història del nostre país.

Les seccions de l’Arxiu Nacional

Des de 2019, l’Arxiu Nacional ofereix a grans arxius privats d’abast nacional la possibilitat de constituir-se com a seccions dependents per facilitar l’accés a la informació i la gestió documental dels arxius privats i promoure’n la difusió i el coneixement.