L’Arxiu Històric presta una trentena de llibres de Català-Roca per una exposició a l’Arxiu Nacional de Catalunya 

© Arxiu Nacional de Catalunya
11/04/2023 Arxiu Històric

L’Arxiu Històric del COAC ha cedit 34 llibres procedents del fons de Francesc Català-Roca a l’Arxiu Nacional de Catalunya per a l’exposició “Llibres, fotollibres i catàlegs de Francesc Català-Roca” 

La mostra vol posar en valor aquesta faceta menys coneguda del fotògraf Francesc Català-Roca, la trajectòria del qual està molt lligada al món dels llibres, entès com a resultat d’un projecte d’edició. És ben sabut que va viatjar per fotografiar escenes i espais per a diversos llibres i publicacions, la qual cosa va marcar la seva trajectòria com a creador.  

El comissari de la mostra, Manuel Guerrero i Brullet, ha volgut destriar, identificar i aplegar 116 exemplars bibliogràfics amb el segell del fotògraf i presentar-los conjuntament en aquesta mostra que permetrà estudiar més a fons els seus fotollibres, donar-los a conèixer i poder-los valorar al costat dels més importants exemples de l’àmbit internacional. 

L’exposició, que es pot visitar fins al 26 de maig, s’emmarca en l’Any Català-Roca i coincideix, també, amb la Diada de Sant Jordi.