L’Arxiu Històric del COAC augmenta el seu fons amb les donacions de Josep Maria Esquius i Franc Fernández

17/03/2022 Arxiu Històric

Aquest, 16 de març, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) ha signat un conveni de donació que augmenta el fons de l’Arxiu Històric de la corporació.

S’ha donat l’arxiu professional de l’arquitecte Josep Maria Esquius, nascut l’any 1939 a Manresa (Bages). Esquius es va especialitzar en urbanisme i va ser professor encarregat de curs a l’escola d’Arquitectura de Barcelona (67-73). Fins al 1982 va estar associat amb l’arquitecte Puig Torné, arquitecte destacat. La seva obra arquitectònica de caire religiós va començar a Sallent l’any 1966 amb la construcció de l’església del Pare Claret (Sallent) amb Josep Puig Torné i Grau Garriga.

A banda, també s’ha fet la donació de l’arxiu professional de Franc Fernández (1954), arquitecte que es va graduar en arquitectura per la ETSAB – UPC al 1980. La seva trajectòria professional ve marcada pel desenvolupament de projectes d’arquitectura, urbanisme i disseny d’interiors i la col·laboració en projectes molt importants. Un d’ells, la rehabilitació del Món Sant Benet.

L’Arxiu Històric del COAC, amb més de dos milions de documents, és el segon centre europeu de referència en el camp de l’arquitectura. Gràcies a les donacions d’arquitectes, s’hi custodien importants fons que recullen l’evolució de l’arquitectura catalana moderna i contemporània. El COAC es compromet a conservar i tenir cura del fons, format per expedients d’obres, còpia d’articles i altres documents relacionats amb els treballs (croquis, dibuixos i vegetals) així com llibres i documents relacionats amb la seva activitat docent i acadèmica d’interès per a la institució.