L’ARXIU HISTÒRIC CEDEIX 13 PECES PER A UNA EXPOSICIÓ A POZNAN SOBRE ‘ANTONI GAUDÍ’

02/03/2022 Arxiu Històric

L‘Arxiu Històric del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) ha cedit documentació per a l’exposició ‘Antoni Gaudí’ al Zamek Culture Centre de Poznan (Polònia) que serà inaugurada aquest 4 de març de 2022 i estarà oberta a tots els públics fins el 3 de juliol de 2022.

Es tracta de tretze peces relacionades amb l’obra de l’arquitecte català, Antoni Gaudí. Entre elles destaquen els dibuixos dels fons Adolf Mas, F. de P. Quintana i J. Martorell de l’Associació d’Arquitectes de Catalunya: el Col·legi de les Teresianes, la Casa Batlló, la Casa Milà (La Pedrera), la Casa Vicens, la Finca Güell, la Casa Güell, la Font Monumental del Parc de la Ciutadella, la Sagrada Família, l’Avantprojecte del cambril del Monestir de Montserrat i la Façana de la Catedral de Barcelona.

A l’exposició ‘Antoni Gaudí’ es presentaran unes 150 peces (plànols, maquetes, dibuixos, escultures, mobles, elements arquitectònics, ceràmiques, fotografies, vídeos, mappings) de les col·leccions d’institucions públiques i privades espanyoles, entre aquestes les de l’Arxiu Històric. Serà la primera a Polònia i la més gran d’Europa amb una presentació tan extensa dels èxits d’Antoni Gaudí. Un apassionant passeig pel sorprenent món de Gaudí: des del projecte de la cooperativa La Obrera Mataronense, passant pel Palau de Güell i les cases de Calvet, Batlló i Milà, fins a la Sagrada Família, la seva obra més famosa.

A més, l’exposició anirà acompanyada d’un ampli i interessant programa educatiu (conferències, trobades, tallers, visites, classes per a escoles) centrat en Barcelona, ​​la ciutat on va treballar l’artista i les fonts històriques de la seva inspiració. Es tracta d’obres on es pot apreciar el llegat contemporani d’una de les més rellevants figures dins de la història de l’arquitectura.

 

L’Arxiu Històric del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) compta amb més de 2.000.000 de documents, i cedeix documentació per a exposicions i mostres amb l’objectiu de divulgar l’obra i figura dels arquitectes que formen part dels seus fons.