10/02 -
17:00

Trobades d’Arquitectura: L’arquitectura de l’aigua a Les Corts

Més informació

Inscriu-t'hi
Itinerari . Barcelona

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura
COAC

Lloc

Carrer Arístides Mallol, 1
Barcelona

Horari

A les 17 h

Preu

Gratuït

© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
Inscriu-t'hi Més informació

La hidrologia del Pla de Barcelona ha estat determinant en l’articulació dels barris i el creixement urbà del territori. Els sistemes de distribució en els diferents períodes han marcat uns avenços clau en el desenvolupament de la metròpoli. Malgrat això, les construccions de l’aigua són elements que han estat molt valorats des de l’enginyeria -com a obra civil-, però no suficientment des de l’arquitectura.

Els Europa Nostra Awards, els premis de la Unió Europea al patrimoni cultural, van premiar el 2021 un projecte català relacionat amb l’arquitectura de l’aigua, la rehabilitació de la Torre de les Aigües del Besòs a càrrec d’Antoni Vilanova, Eduard Simó i Joan Olona. Així mateix, durant la Setmana d’Arquitectura 2021, la Festa d’Arquitectura d’Horta-Guinardó també va reivindicar aquesta arquitectura de l’aigua amb una “Fontada a la Font d’en Fargas”, recuperant, a la vegada, la memòria històrica d’aquestes trobades veïnals.

En el marc de les Trobades d’Arquitectura de Proximitat impulsades per la demarcació de Barcelona del COAC, aquesta febrer es realitza un cicle de visites presencials a llocs emblemàtics relacionats amb aquesta arquitectura de l’aigua per reivindicar el seu valor patrimonial i cultural. Els arquitectes autors de les obres, junt amb d’altres experts relacionats amb les mateixes, portaran a terme les explicacions d’aquestes trobades guiades.

En aquesta ocasió visitem a Les Corts la Riera Blanca amb Emili Huguet.

Activitats relacionades

Totes les activitats