02/12 -
18:30

“Making of Making (architecture)”

Més informació

Visualitza la sessió
En viu

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura

Lloc

Sala Mirador
Plaça Nova 5

Horari

A les 18.30 h

Preu

Gratuït

Inscripcions

Properament

making of making_Mias © Adrià Goula
Visualitza la sessió Més informació

En el marc de l’exposició “The making of making (architecture)” que analitza els processos de disseny de l’estudi fundat per Josep Miàs l’any 2000 i que es pot visitar al Museu del Disseny, se celebra la conversa entre el mateix Josep Miàs i l’arquitecta Victòria Garriga.

Arran d’una sèrie de preguntes formulades per Victòria Garriga, Josep Miàs discutirà els aspectes més controvertits de la seva obra i de l’exposició, posant l’èmfasi en allò que han anomenat arquitectura radical, afirmativa, no submisa i irreverent.

 

Josep Miàs

MIAS és un estudi d’arquitectura amb seu a Barcelona, fundat l'any 2000 per l’arquitecte Josep Miàs que, llicenciat per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, treballà durant una dècada com a associat d'Enric Miralles abans de fundar el seu propi despatx.
El seu estil destaca per les seves propostes imprevisibles, innovadores i experimentals. En els seus projectes juguen un paper molt important la investigació relacionada amb les estructures i l’experimentació amb nous materials, sempre buscant una major sostenibilitat. Aquests treballs, combinats amb l’anàlisi d’aspectes socials, culturals, històrics i econòmics, donen com a resultat propostes inèdites.
MIAS és conegut internacionalment per projectes com el Club de Golf Fontanals, a la Cerdanya; la transformació del centre històric de Banyoles, el nou Mercat de la Barceloneta, les intervencions al Parc d’Atraccions del Tibidabo, el 22@ Plug-in Building i l’iGuzzini Illuminazione HQ en Barcelona, entre altres.
Per aquestes obres ha obtingut nombrosos premis nacionals i internacionals.
La seva obra ha estat exposada i publicada internacionalment, amb exposicions a Barcelona, Madrid, París, Zurich, Berlin, Kiev, Londres, Sao Paulo, Benexa, Singapur i Belgrad, entre altres.
Josep Miàs ha estat professor a l’ETSAB, la UIC i La Salle Ramon Llull, i ha col·laborat com a professor visitant a la Stadelschule de Frankfurt i a Harvard GSD, Cambridge. Actualment es Visiting Professor a la Facoltà di Architettura UNISS, a Itàlia, i Catedràtic de Pràctica Arquitectònica a la Bartlett School of Architecture de l’University College London.
Com a reconeixement a la seva trajectòria, el Centre Pompidou de Paris ha adquirit recentment un total de 42 maquetes, 14 croquis i 18 gravats que formaran part de la Col·lecció Permanent del Museu.

Victoria Garriga

Realitza els seus estudis a la Universitat Politècnica de Catalunya i obté el títol d’arquitectura el 1995. Aquell mateix any comença a col·laborar amb l’estudi d’Enric Miralles i Benedetta Tagliabue i el 1996 crea l’estudi d’arquitectura AV62 amb l’arquitecte Toño Foraster.
Realitza el Màster en Museus i Espais Efímers de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura (ETSAB) el 2006.
És professora de diverses universitats espanyoles i estrangeres (Iraq, USA, Cuba, Moçambic) de: projecte arquitectònic, arquitectura d’interiors i disseny de l’espai domèstic. Imparteix també conferencies en diferents escoles i institucions sobre arquitectura, urbanisme, disseny, interiorisme comercial, muntatges expositius, espais efímers i habitatge.
A partir del 2010 comença a implicar-se més en el desenvolupament de projectes urbans sostenibles en països en desenvolupament i en països en situacions posteriors a conflictes.

Activitats relacionades

Totes les activitats