Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.
El dibuix, protagonista del nou número de la revista Quaderns

La revista ‘Quaderns d’Arquitectura i Urbanisme’ ja té nou número que gira entorn del dibuix com a instrument de pensament arquitectònic.
Dirigit per Adrià Escolano i David Steegmann, amb la col·laboració de Miquel Mariné, reivindica el dibuix no com a mitjà de representació arquitectònica, sinó com una forma de coneixement i reflexió. Amb la voluntat de comprendre millor la manera de pensar d’alguns dels arquitectes contemporanis, els directors han volgut fixar-se en el dibuix en diferents etapes del procés de projecte, des de la gènesi fins a documents lligats al procés constructiu i al detall.
El material s’organitza en cinc graus d’aproximació. El primer lloc, s’aprofundeix en la producció gràfica de quatre estudis europeus contemporanis –fala, MAIO, Nuno Melo Sousa i Point Supreme–, buscant aquells documents que expliquin millor els seus processos de treball.
En segon lloc, s’han encarregat una sèrie de converses amb l’objectiu d’abordar la qüestió del dibuix en la pràctica d’Arrhov Frick, Catherine Mosbach i Tezzo Nishizawa, conduïdes per Carlos Mínguez Carrasco, Beatriz Borque i Shingo Masuda respectivament.
En tercer lloc, tres articles s’aproximen a la temàtica des d’un vessant més teòric. El primer, escrit per Urtzi Grau i Guillermo Fernández-Abascal, es pot considerar un estat de la qüestió; un altre, de Marina Otero, aborda el paper de les noves eines digitals i el seu impacte; i el tercer, de Christophe Van Gerrewey, viatja a un passat recent comparant dibuixos de quatre coneguts projectes.
En quart lloc, es mostren tres aproximacions en les quals procediment i dibuix son indissociables: el Pavelló de Bahréin per l’Exposició Universal de Milà de 2015 de Anne Holtrop, el Taller Burda que Christian Kerez i Smiljan Radic van organitzar de la ETH de Zúric al 2016 i un dels projectes d’architecten jan de vylder inge vinck.
Per acabar, s’han seleccionat vint documents que es mostren deliberadament aïllats i que, per la seva autonomia o rellevància, es poden considerar com petits manifests dibuixats.