Arquitecturacatalana.cat es consolida com a portal de referència sobre arquitectura amb més de 800 usuaris únics diaris

06/06/2022 El Centre

El portal arquitecturacatalana.cat, un dels projectes que nodreix el Centre Obert d’Arquitectura impulsat pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), ja és l’espai web de referència per al coneixement de l’arquitectura moderna i contemporània del territori. Des del 2019, any de la seva creació, ha gairebé triplicat el nombre d’obres consultables, superant les 4.000, corresponents a més de 1.800 arquitectes.

Amb més de 800 usuaris únics diaris, aquest darrer trimestre la Comissió Documental ha valorat prop de 500 obres aportades per part de l’equip editorial i també pels usuaris mitjançant la bústia de suggeriments, eina participativa a través de la qual es poden proposar noves obres, aportar informació nova o esmenar-la, ja sigui relacionada amb els projectes, els arquitectes o els fotògrafs. Tots els suggeriments es fan arribar a la Comissió, qui les analitza i en valora la seva possible incorporació; de totes les obres proposades enguany, al voltant de 300 han estat publicades definitivament al portal.

Cal destacar també que l’espai s’ha convertit en la major  finestra digital de difusió de material de l’Arxiu Històric del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC). A dia d’avui, des del mes de gener de 2022, s’han sol·licitat més de 400 documents mitjançant arquitecturacatalana.cat per part dels usuaris.

Una de les premisses sota les quals va néixer arquitecturacatalana.cat era la de convertir-se en un ens viu que s’actualitzés i ampliés de forma periòdica. D’aquesta manera, una de les novetats és la difusió de grans obres i rutes mitjançant el seu perfil oficial d’Instagram: @arquitecturacatalana que compta amb més de 3.500 seguidors i a través del qual es poden conèixer diferents ubicacions d’arreu del territori català. Les publicacions et porten des de Google Maps a la teva ubicació i és una manera de saber l’arquitectura que ens envolta.

L’arquitectura catalana, accessible per a tothom
Arquitecturacatalana.cat és un espai digital que pretén fer més accessible el patrimoni arquitectònic català tant al col·lectiu dels arquitectes com a la ciutadania. Mitjançant una plataforma intuïtiva i eines com un mapa interactiu, cronologies i recomanacions, els usuaris poden descobrir l’arquitectura d’arreu de Catalunya i consultar informació detallada del projecte i l’autor, a més de documentació, plànols, dibuixos i imatges, molts d’ells inèdits.