07/02 -
19:00

El Final de les Maneres

Més informació

RECUPERA LA SESSIÓ
Conferència . Barcelona

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura

Lloc

Sala d'Actes
Plaça Nova, 5
Barcelona

Horari

19 h

Preu

Gratuït

RECUPERA LA SESSIÓ Més informació

Conferència a càrrec d’Alejandro Zaera-Polo. L’arquitecte madrileny, presentat pel també arquitecte Pablo Ros, parlarà dels seus projectes dins del context de la postveritat.  A ‘El Final de las Maneras’, Zaera-Polo intentarà articular les implicacions que certs processos culturals i polítics contemporanis tenen sobre la disciplina. I viceversa: com la disciplina influeix sobre certs processos culturals com la postveritat, els populismes i les polítiques de la identitat.

Per l’arquitecte, el COVID 19 i la guerra d’Ucraïna es converteixen en les fites que marquen el final de la cultura postmoderna/posestructuralista que ha estat prevalent des dels anys 70 en l’arquitectura i en les disciplines artístiques. El treball d’AZPML dels darrers anys es presentarà no tant com un exemple, sinó com un índex dels canvis per venir.

Alejandro Zaera Polo

Fundador de Alejandro Zaera-Polo & Maider Llaguno Architecture (AZPML). Amb distinció de la Graduate School of Design de la Universitat de Harvard (MARCH II) . Va treballar per a l'oficina Metropolitan Architecture a Rotterdam, abans d'establir Foreign Office Architects el 1993 a Londres. Va començar AZPML com un llegat pràctica de FOA després de la seva dissolució el 2011.

A més de la seva pràctica professional, va ser el degà de l'Institut Berlage de Rotterdam i Princeton School of Architecture, on va ser professor entre 2012 i 2021. Ha estat professor visitant a Yale, Columbia, i UCLA i va ser un màster d'unitat a la Architectural Association de Londres.

Ha estat un col·laborador freqüent de professionals publicacions com El Croquis, Quaderns, A+U, Arch+, Log, AD i Harvard Design Magazine, i ha publicat una sèrie de llibres: The Registre del franctirador. Cròniques arquitectòniques de la generació X (BCN: Actar 2012), Imminent Commons. Qüestions urbanes per al futur proper/La ciutat ampliada
(BCN: Actar 2017) i The Ecologies of the Building Envelope: A Material History and Theory of Architectural Surfaces (BCN: Actar 2021)

Propers esdeveniments

Totes les activitats