09/09 -
19/12

L’àlbum de l’arquitecta: Denise Scott Brown. Travelling with Denise

Més informació

Exposició . Olot

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura

Lloc

Sala d'exposicions de la seu de la Garrotxa-Ripollès
Av. Onze de Setembre, 13.
Olot

Horari

Els dijous i els divendres, de 9 a 14 hores + Visites concertades

Preu

Gratuït

Denise Scott Brown © Denise Scott Brown
Més informació

Sud Àfrica, Nova York, Filadèlfia, Atlàntic City, Iugoslàvia, Califòrnia, són llocs que Denise Scott Brown va conèixer i va fotografiar. I són un recull d’aquestes fotografies les que formen part de la cinquena mostra del cicle L’Àlbum de l’Arquitecte,  amb el títol “Denise Scott Brown. Travelling with Denise”.

Denise Scott Brown és una arquitecta, urbanista, escriptora, professora i sòcia de l’Estudi Venturi‐Scott Brown & Associates a Filadèlfia. Aquest Estudi d’arquitectura és considerat un dels més influents del segle XX. L’obra construïda,  l’activitat acadèmica i els llibres publicats entre els quals destaca  “Learning from Las Vegas” (1972) escrit conjuntament amb Steven Izenous, són una referència de la cultura arquitectònica contemporània.

D’entre els nombrosos premis que ha rebut se’n poden destacar el Design Mind Award (2007), la National Medal of Arts, el United States Presidential Award (1992), o l’Athena Award del Congress for the New Urbanism (2007).

L’any 1991 el jurat del premi Pritzker va atorgar el guardó al seu marit i soci Robert Venturi, però  la va excloure a ella. Malgrat les protestes de sectors molt importants de la professió i les manifestacions de propi Robert Venturi afirmant que Denise era l’autora de més del 50% de la feina de l’Estudi, el jurat no va rectificar.

Comissariat

Jeremy Tenenbaum / Maria Pia Fontana / Josep Maria Torra

Col·labora

Aquesta exposició ha estat possible gràcies a les empreses que donen suport a la Demarcació de Girona del COAC: Jung, com a patrocinador principal; Brancós Ceramics, Compac, iGuzzini, Itisa i Technal, com a patrocinadors, i Arcadi Pla SA, Arquia, Ascensors Serra, Boffi – De Padova, HNA – Germandat Nacional d’Arquitectes, IRSAP, Plantalech, Tendències Girona i Vidresif, com a col·laboradors.

El material decoratiu de l'exposició és cortesia de Classics Florida i Toni Vallory.

Activitats relacionades

Totes les activitats