08/11 -
30/11

El programa i l’activitat com a pretext de projecte. L’edifici de la Pia Almoina de Girona un nou espai habitable

Més informació

Exposició . Girona

Organitza

Centre Obert d’Arquitectura
Escola Politècnica Superior UdG

Lloc

Sala d'exposicions
Plaça de la Catedral, 8
Girona

Horari

Feiners, de 9 a 16.30 hores

Preu

Gratuït

© V. Fargnoli - AHCOAC
Més informació

L’objectiu del taller proposat dins l’Aula d’arquitectura 2, ha estat el de treballar d’una manera intensiva, des del projecte arquitectònic, en la definició d’un programa adequat per un edifici concret, proposant com a cas d’estudi una peça patrimonial de la ciutat de Girona: la Pia Almoina. Un edifici que al llarg de la seva història s’ha transformat acollint diversos usos: des de les dependències d’una entitat caritativa o les Escoles Pies fins que l’any 1974 el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya el va adquirir per convertir-lo en la seva seu a Girona, que actualment conté diversos usos: administratiu, biblioteca, arxiu, sala d’actes, sala d’exposicions, bar i l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural ( ICRPC).

El programa ha estat l’eina de projecte assajada, fent possible dins l’edifici i el recinte proposats portar a terme les activitats vinculades al fet d’habitar. Un programa que s’adapta a l’edifici i no l’edifici adaptat a un programa.

S’ha plantejat el projecte des de la immersió en un edifici concret, on els estudiants han pogut mesurar-lo i comprovar in situ les característiques dimensionals, funcionals i espacials concretes, redibuixant l’estat actual per tal de conèixer a fons l’espai i realitzant una maqueta per tal de comprovar i mostrar les decisions preses de projecte.

L’exposició mostra el resultat de quatre dies intensos de treball d’un grup de 14 estudiants de 4t curs d’Arquitectura de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona que, del 2 al 5 de novembre, des de l’aula de formació de la Pia Almoina, han fet quatre propostes arquitectòniques de canvi d’ús de l’edifici.

Estudiants:

grup 1 Arnau Costa Quintana, Òscar Mascaró García, NicolauVilaró Palau, Francesc Burgos Ferrer
grup 2 Candela Ezpeleta Remollino, Aurora Gavaldà Gorriz, Ivet Terricabras Bigas
grup 3 Marc Inglés Mayolas, Arià Pla i Coll, Elsa Romero Feliu, Sergio Soria Escribano
grup 4 Eudald Bosch i Carreiras, Ana González Guerrero, Joan Salavedra Rovira

Professora:

Dra. Sílvia Musquera Felip

Professors convidats:

Marc Riera, president de la Demarcació de Girona del COAC
Jordi Ortega, secretari de la Demarcació de Girona del COAC

Propers esdeveniments

Totes les activitats