18/11 -
16:00

Més enllà de les aparences

Més informació

Conferència . Girona

Organitza

COAC
Escola Politècnica Superior UdG

Lloc

Sala d'actes Rafael Masó
Plaça de la Catedral, 8
Girona

Horari

16 h

Preu

Gratuït


Dues cadires dissenyades per Curro Claret © Curro Claret
Més informació

Més enllà del que habitualment implica el disseny d’un seient o lloc per asseure’s (com si això en si mateix no fos suficient) podem plantejar-nos aprofitar l’oportunitat del projecte per tractar certes altres qüestions encabides dins allò que podríem anomenar com a “social” i “ambiental”.

El projecte incorporarà una ambició afegida per investigar com pot tractar i connectar amb aquestes altres circumstàncies, fins i tot amb el risc de qüestionar la primacia d’alguna de les que es consideren essencials.

De fet, al final, en certa manera, qualsevol disseny de qualsevol mena i el procés que l’ha dut a terme podria ser vist com un joc d’equilibris (o desequilibris) entre els diferents condicionants considerats.

Més enllà de les aparences pretén mostrar alguns projectes en els quals ha participat el dissenyador industrial Curro Claret, de seients i llocs per asseure’s que exploren aquestes altres dimensions.

Curro Claret

Dissenyador industrial free-lance (estudis a Elisava i Central Saint Martins Colledge of Art and Design) actiu en l'àmbit professional amb projectes desenvolupats amb diverses empreses (com Camper, BD Barcelona, Metalarte, Zicla, Mahou ...) i amb fundacions i associacions implicades en programes socials (com Arrels Fundació, Fundació Tot Raval, Fundació Sant Martí de Porres, We Are Water Foundation ...).

En aquestes àrees, el seu major interès i àmbits d'investigació de disseny podrien descriure's principalment com exploracions sobre com els humans (particularment aquells en situació més vulnerable) poden participar definint i construint el seu entorn aprofitant les seves circumstàncies (siguin les que siguin) en relació amb el mitjà actual i els reptes socials. Tot això interrogant-se bàsicament sobre dues qüestions; com el disseny pot estimular l'empoderament i les actituds emancipadores, d’una banda, i generar vincles i connexions entre grups no relacionats, de l'altra.

Propers esdeveniments

Totes les activitats