21/10 -
18:30

air/aria/aire. Presentació del Quaderns Biennale 2021

Més informació

Visualitza la sessió
Debat . Barcelona

Organitza

COAC

Lloc

Sala Mirador de la seu de Barcelona
Plaça Nova, 5
Barcelona

Horari

18.30 h

Preu

Gratuït

© 300.000 Km/s
Visualitza la sessió Més informació

Presentació del primer “Quaderns Biennale” amb la participació de la degana del COAC, Assumpció Puig. El Quaderns Biennale, 2021: Air/Aria/Aire és un número extraordinari de la revista “Quaderns d’Arquitectura i Urbanisme” del COAC, amb motiu de la presentació del projecte Catalonia in Venice: Air/Aria/Aire promogut per l’Institut Ramon Llull per a la 17a edició de la Biennal d’Arquitectura de Venècia.

La publicació reflexiona entorn del tema central de la Biennal de Venècia d’enguany, “Com viurem junts?”, amb el projecte Air/Aria/Aire comissariat per Olga Subirós que inclou una recerca urbanística desenvolupada per l’estudi  300.000Km/s i que compta amb la contribució d’altres autors col.laboradors del projecte com Maria Arnal, Míriam Garcia, Josep Perelló, Xavier Querol, Jordi Sunyer, entre d’altres. El projecte destaca el paper de l’arquitectura i l’urbanisme en el context de dues crisis globals interconnectades: l’emergència climàtica i la crisi de salut pública per la contaminació de l’aire i la necessitat de crear evidència cartogràfica per a la diagnosi i per a situar les transformacions necessàries per a un nou model de ciutat saludable i justa.

Participants: Janet Sanz, directora de l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme Infraestructures i Mobilitat i 2a tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona; Mercè Rius, directora general de Transports i Mobilitat de la conselleria de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya; i Pablo Martínez, tots dos co-fundadors de 300.000km/s i col·laboradors del projecte. Modera: Olga Subirós

Comissariat del projecte Air/Aria/Aire

Olga Subirós és arquitecta i comissària de projectes expositius que aporten nous enfocaments que integren les transformacions de l'era digital i les crisis ecosocials. Ha estat cocomissària i dissenyadora de l'exposició "Big Bang Data" sobre la datificació del món, que es va presentar al CCCB i posteriorment es va veure al MIT Museum i l'Arts Science Museum de Singapur. Ha desenvolupat més d'una cinquantena de projectes expositius per a diverses institucions com el CCCB, el MACBA, el Museu Nacional-Bornemisza, la Fundació Telefónica, Somerset House London i ArtLab a Lausanne, entre d'altres. També és professora del Màster en Disseny i Dades de l'Escola Elisava (UPF) i doctoranda per la RMIT University.

Participen en el projecte Air/Aria/Aire

300.000 Km/s és un estudi d'urbanisme pioner en la planificació estratègica a partir de l'ús de macrodades. Els seus estudis combinen l'anàlisi i la visualització de dades relatives a les ciutats per millorar la qualitat de vida dels seus habitants. Han presentat el seu treball a la Chicago Architecture Biennial, la Casa Encendida de Madrid, el Museu d'Art Modern de Chicago i el CCCB. Fundat per Mar Santamaría i Pablo Martínez, 300.000 km/s ha estat guardonat amb el Premi d’Urbanisme Manuel Solà-Morales 2020, el Premi Nacional d'Urbanisme del CSCAE 2019 i el Premi S+T+ARTS de la Comissió Europea 2019, amb el Pla d'Usos de Ciutat Vella de Barcelona.

Propers esdeveniments

Totes les activitats