El despatx Espinet/Ubach fa donació del seu fons a l’Arxiu Històric

Espinet Ubach Signatura del conveni entre el COAC i el despatx Espinet/Ubach
24/11/2021 Arxiu Històric

L’estudi d’arquitectura Espinet/Ubach ha fet donació dels seus fons, aquest 24 de novembre, a l’Arxiu Històric del COAC. Ho han oficialitzat l’arquitecte Miquel Espinet i la degana del COAC, Assumpció Puig, mitjançant la signatura d’un conveni.

La donació conté entre 30 i 40 carpetes en les quals s’hi conserven croquis, dibuixos i plànols dels projectes d’un dels despatxos catalans de més rellevància de l’arquitectura catalana contemporània.

Des de la creació del despatx el 1976, Espinet/Ubach va centrar la seva activitat en la construcció d’edificis públics, equipaments culturals i educatius, a més de projectar també en el camp residencial.

Un diari d’obra, particularitat del fons
A més a més, el fons d’Espinet/Ubach compta també amb prop de 30 quaderns que Miquel Espinet i Antoni Ubach actualitzaven a mode de diari i en el qual s’hi conserven notes escrites a mà, esbossos i observacions que els arquitectes recollien in situ a les visites d’obra.

L’Arxiu Històric s’encarregarà ara de catalogar la documentació per classificar-la i posar-la a disposició de les consultes, així com per fer-ne difusió.