La revista “Harvard Design Magazine” ja al nostre catàleg

Harvard Design Magazine © Biblioteca del COAC
25/09/2021 Biblioteca

La “Harvard Design Magazine” és una revista semestral que publica la Harvard University Graduate School of Design des del 1997. Hi trobem articles d’especialistes en arquitectura, paisatgisme i urbanisme amb una mirada oberta, cercant el diàleg amb l’art, la ciència i la literatura.

L’arquitecte català Antoni Luis Tomás ha fet donació de 15 números d’aquesta revista a la Biblioteca del COAC, concretament els publicats entre els anys 1998 i 2003. Luis es va sentir fascinat per l’arquitectura americana i, amb l’anhel d’instal·lar-se algun dia a treballar a Nova York, fent estades a Halifax i Basel, va subscriure’s a aquesta prestigiosa revista. Els anys que en va ser subscriptor, la dirigia Peter Rowe, que llavors també era degà de la Harvard University Graduate School of Design.

El contingut de la revista, des del primer número, continua sent totalment vigent. Va començar amb un tema tan d’actualitat com l’urbanisme amb perspectiva de gènere (“Changing Cities plus the New Urbanism, Gender and Design”). I, a partir d’aquí, monogràfics sobre l’edificació en excès (“Sprawl and Spectacle”), projectes per sempre (“Durability and Ephemerality”), Josep Lluís Sert (“The Origins and Evolution of ‘Urban Design’, 1956-2006”), etc.

Trobareu aquesta publicació al catàleg de la Biblioteca.