El Quaderns 273. L’OFICI DE PENSAR reflexiona sobre el paper de l’arquitecte i el paper arquitectònic

© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
16/01/2023 Biblioteca

El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya ha publicat el número 273 de la revista ‘Quaderns’, amb el títol L’OFICI DE PENSAR. 

Quaderns 273. L’OFICI DE PENSAR té l’objectiu de reflexionar sobre el paper de l’arquitecte, a través dels seus processos projectuals, en la construcció del nostre hàbitat i en la construcció del pensament arquitectònic. Mitjançant una mirada científica, la publicació s’articula en 5 mètodes, que permeten l’anàlisi dels processos dels diferents estudis seleccionats. En total són 25 estudis d’una etapa determinada, de la crisi i post crisi, que mostren el seu mapa creatiu, la seva manera particular d’afrontar l’arquitectura en el context actual. 

Per a completar la mirada transversal del panorama arquitectònic català, el volum inclou 5 crítics globals vinculats a l’acadèmia que escriuen sobre els mètodes de treball i 5 crítics locals que ofereixen una pinzellada sobre les aportacions a la reflexió arquitectònica de 5 generacions catalanes diferents. 

Quaderns 273. L’OFICI DE PENSAR està dirgit per l’arquitecte i actual director del Centre Obert d’Arquitectura Josep Ferrando i l’arquitecte i editora Marta Poch.

Els crítics que participen en la publicació són Arturo Franco, Ciro Nadje, Philip Ursprung, Juhani Pallasmaa, RICA (Iñaqui Carnicero, Lorena del Rio, Beth Galí, Josep Lluís Mateo, Albert Ferré, Moisés Puente,) i Arnau Pascual.

Els 25 estudis d’arquitectura que participen en aquest numero de ‘Quaderns’ són 300.000km/s, Aixopluc, Arquitectura–G, Arquitecturia, Barozzi Veiga, Anna & Eugeni Bach, Bosch Capdeferro, Carles Enrich Studio, DATAAE, Albert Faus, Flexo, Goig, Grau Casais, HARQUITECTES, López Rivera, MAIO, Mendoza Partida, Mirla, Lluís Ortega, PERIS+TORAL, Núria Salvadó, Unparelld’arquitectes, Jorge Vidal, Ferran Vizoso i Vora.

Com adquirir-lo?
Quaderns 273. L’OFICI DE PENSAR es pot comprar a la Cooperativa Jordi Capell  o consultar a la Biblioteca del COAC. La Biblioteca cataloga per separat cada article de la publicació.

Quaderns, la revista de capçalera del Col·legi d’Arquitectes
Publicada ininterrompudament des de l’any 1944, la revista ofereix una visió crítica i de referència de l’arquitectura catalana i internacional i reflexiona sobre la contribució dels arquitectes a la realitat cultural i social del seu entorn. En les seves diferents etapes ha comptat amb la direcció d’arquitectes de renom com Cèsar Martinell i Manuel de Solà-Morales (als inicis), Òscar Tusquets, Josep Lluís Mateo o, més recentment, Pep Quetglas, Mateu Barba, Sergi Serra i José Zabala. El Col·legi té digitalitzats tots els seus números, que són de consulta gratuïta.

Consulta aquí totes les publicacions del Centre Obert d’Arquitectura.