Oberta la inscripció a la 2a edició del BARQ Festival

BARQ Festival BARQ Festival
09/11/2021 El Centre

El BARQ Festival, el festival internacional de cinema sobre arquitectura, organitzat per Nihao Films amb la col·laboració del COAC, ArquinFAD i la Fundació Mies van der Rohe, ja ha obert el període d’inscripcions per participar a la seva segona edició, que se celebrarà en el marc de la Setmana d’Arquitectura 2022, del 10 al 15 de maig, als Cinemes Girona de Barcelona i a través de la plataforma Filmin.

Fins al 21 de gener de 2022, totes aquelles obres cinematogràfiques amb l’arquitectura com a fil conductor poden presentar la seva candidatura per entrar a competició. Poden ser tant llargmetratges com curtmetratges documentals i de ficció que no s’hagin estrenat comercialment a Espanya o en festivals a Catalunya i finalitzats entre el 2020 i el 2021. I es valoraran, especialment, aquelles obres audiovisuals que exposin, a través de l’arquitectura, altres temàtiques d’actualitat com la política, l’economia, el medi ambient, l’activisme urbà o l’habitatge, entre altres.

Consulteu les bases

Un festival pioner a l’estat espanyol
El BARQ Festival va celebrar la seva primera edició el 2020 amb la voluntat d’aprofitar el poder social del cinema per difondre els principis bàsics de l’arquitectura i, d’aquesta manera, aconseguir que la disciplina sigui més accessible per a la ciutadania.

En aquesta segona edició, el festival vol consolidar el programa d’activitats a Barcelona i donar a conèixer les obres premiades en una projecció a Madrid.