AQUEST ESTIU ESCAPA’T AMB ARQUITECTURACATALANA.CAT

© arquitecturacatalana.cat
29/07/2022

Catalunya compta amb un ric patrimoni arquitectònic modern i contemporani repartit arreu del territori i l’estiu és un bon moment per capbussar-s’hi. Sabies que pots fer-ho de la mà d’arquitecturacatalana.cat?

L’arquitectura, sobre el mapa

Al mapa de l’espai arquitecturacatalana.cat hi ha geolocalitzades prop de 4.500 obres, moltes de les quals visitables. L’eina del mapa permet navegar de manera intuïtiva pel territori aplicant diferents filtres de cerca per tal de planificar viatges i desplaçaments i conèixer així l’arquitectura de cada zona.

Com anar-hi

Una vegada decidit el lloc, arquitecturacatalana.cat incorpora en cada obra el botó ‘Com anar-hi’, que obrirà directament al teu mòbil o ordinador l’aplicació de mapa del teu explorador, suggerint les millors rutes per arribar-hi segons les teves possibilitats o preferències de transport.

Què tinc a prop?

En el cas de que ja siguis en un lloc i vulguis saber quina arquitectura d’interès pots trobar prop teu, arquitecturacatalana.cat ha desenvolupat una eina de geolocalització per conèixer les principals obres d’arquitectura que hi ha al voltant de la ubicació de l’usuari. Hi pots accedir, també de manera directa, mitjançant l’APP del COAC. Descarrega-la aquí per a Android i iOs.

Rutes d’interès

Si ets dels que prefereix rebre suggeriments, el perfil d’Instagram @arquitecturacatalana mostra i posa en valor setmanalment les obres divulgades al seu portal web. Però també convida a redescobrir el territori mitjançant diverses rutes: des de l’arquitectura més destacada de la Costa Brava fins als edificis més singulars dels marges del riu Ebre, passant per les piscines públiques dels voltants de Barcelona o els edificis i infraestructures olímpiques, entre altres. Totes aquestes rutes les podeu trobar als destacats dels stories del perfil d’Instagram @arquitecturacatalana (https://www.instagram.com/arquitecturacatalana/).

 

L’arquitectura catalana, accessible per a tothom

Arquitecturacatalana.cat és un espai digital que fa més accessible el patrimoni arquitectònic català tant al col·lectiu dels arquitectes com al conjunt de la ciutadania. Mitjançant una plataforma intuïtiva i eines com un mapa interactiu, cronologies i recomanacions, els usuaris poden descobrir l’arquitectura d’arreu de Catalunya i consultar informació detallada del projecte i l’autor, a més de plànols, dibuixos, imatges i vídeos, molts d’ells inèdits, entre molta altra documentació.