22. Truiteria Flash Flash. 1969-1970

Esbós de l’interior del restaurant amb projecció de les línies de la façana. F. Correa, A. Milà, 1969-1970. Fons Correa i Milà, arquitectes, Arxiu Històric del COAC
02/02/2019

Arquitectes: Federico Correa i Alfonso Milá
Ubicació: C. de la Granada de Penedès, 25

 

Fruit de la col·laboració entre els arquitectes Federico Correa i Alfonso Milá i el fotògraf Leopoldo Pomés, juntament amb Karin Leiz i Cecilia Santo Domingo, aquest local pretenia ser una alternativa moderna i desenfadada als restaurants de luxe de l’època i a les cases de menjars fosques i barroques. Es va concebre, doncs, un restaurant lluminós amb diferents nivells, sofàs correguts i taules de fòrmica, sofisticant així el concepte de menjar ràpid que en aquells moments encara era inèdit a Espanya.

Les reproduccions fotogràfiques de Pomés, gairebé de mida natural, on apareix una reportera vestida de negre i posant de múltiples maneres, decoraven les parets. Aquestes imatges, junt amb el logotip de Francesc Daniel, es van convertir ben aviat en un símbol de l’establiment.

El projecte buscava crear un espai amb horaris flexibles, sobri i desenfadat, en el qual destaquessin les influències decoratives pop, visibles en la goma vinçada de color gris del terra o en la il·luminació dels lavabos. La carta tenia com a gran protagonista una àmplia selecció de truites, tot i que poc després de la seva inauguració s’hi van afegir altres possibilitats gastronòmiques.