11. Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona. 1958

Fotografia de l'edifici en la seva innauguració als 8 mesos d'iniciar les obres. Autoria desconeguda, c. 1958. Col·lecció, Arxiu Històric del COAC
01/02/2019

Arquitectes: Pedro López Iñigo, Guillermo Giráldez Dávila i Xavier Subías Fages
Ubicació: Av. Diagonal, 684 (Zona Universitària)
Constructor: Sala Amat, S.A.

 

Descripció de l’edifici
El pla de l’edifici es divideix en dos sectors importants: la zona on es concentra la funció docent i la zona que conté les funcions representativa, administrativa i d’estudi.

La primera comprèn dos cossos rectangulars paral·lels lleugerament esgraonats i separats per tres celoberts interiors. La seva estructura, com en tot l’edifici, és de ferro laminat i es desenvolupa en planta per una alternança de mòduls simples (de 6,20 m x 3,84 m) amb mòduls dobles (12,40 m x 3,84 m). Aquests darrers corresponen a les aules i els primers als elements de circulació.

A la planta baixa, el cos d’aules orientat al sud està ocupat per una àmplia zona de passos perduts que constitueix el vestíbul i la sala de descans dels alumnes. D’aquest cos surten dues escales que comuniquen amb el primer pis, on s’ubiquen sis aules (tres amb capacitat per a 150 alumnes i tres per a 90), i els passos coberts, que accedeixen al cos d’aules orientat al nord amb tres aules amb capacitat per a 225 alumnes. Sota aquestes últimes aules, a la planta semisoterrani, hi ha un aula destinada a exàmens escrits i es disposen els serveis sanitaris per a alumnes d’ambdós sexes i altres dependències.

El segon sector, diferenciat estructuralment del primer, està construït amb estructura modular de dimensions en planta de 6,20 x 5,76 metres cada mòdul. A la planta baixa d’aquest sector se situa el deganat i la sala de professors, les oficines administratives, el bar, la capella i, juxtaposada amb estructura independent, la sala d’actes.

Cuadernos de arquitectura, núm. 35, 1956, p. 19-20